fbpx

Польські студенти приїхали на картографічну практику в Карпати

Суспільство 14:02, 08.07, 2016

У рамках Угоди про співпрацю в освітній та дослідницькій сферах між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Краківською гірничо-металургійною академією ім С. Сташіца (AGH) 45 польських студентів факультету геології, геофізики та охорони навколишнього середовища польського вишу прибули на початку липня на картографічну практику у Карпати.

Куратор практики від ІФНТУНГ – директор Інституту геології та геофізики Валерій Омельченко зустрів практикантів та їхнього польського керівника – доктора технічних наук Павла Косаковського на кордоні. Як стало відомо прес-службі ІФНТУНГ, практика триватиме 10 днів у с. Річка Косівського району Івано-Франківської області. Там знаходиться унікальний полігон для проведення навчальної практики з картографії з великою кількістю відслонень, інформативним рельєфом, що дозволяє якісно провести навчальну практику, повідомляють в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Протягом десяти днів студенти проводитимуть опис відслонень, вимірюватимуть елементи залягання гірських порід у відслоненнях, наноситимуть отримані дані на топографічну карту, на основі якої складатимуть геологічну та геологічних розрізів. Керівник та куратор  практики постійно перевірятимуть якість виконання польових робіт.

Більшість польських студентів на Прикарпатті вперше. Отож, здобуваючи фаховий досвід, вони матимуть можливість познайомитись з культурою та рекреаційними зонами Гуцульщини. Адже лише село Річка відоме як давній осередок народного мистецтва Карпат, тут діє Музей гуцульського мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: