fbpx

Полторак відсторонив головного психіатра Міноборони, який назвав 93% учасників АТО загрозою

Суспільство 14:47, 20.09, 2017

Міністр оборони Степан Полторак відсторонив від посади начальника клініки психіатрії Головного військового клінічного госпіталю полковника Олега Друзя.

Про це Степан Полторак сьогодні написав у своєму Facebook

"Щойно прийняв рішення про відсторонення від посади начальника клініки психіатрії Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" полковника Олега Друзя у зв’язку з незадовільним виконанням службових обов’язків та призначив службове розслідування", – зазначив Полторак.

18 вересня один з демобілізованих учасників АТО Мартін Брест написав пост, в якому зазначив: «Головний психіатр МОУ, начальник клініки психіатрії полковник Друзь Олег Васильович сьогодні на комітеті з питань охорони здоров’я заявив (прочитав з власної презентації), що 93% учасників АТО є потенційною загрозою для суспільства («скритий ворог»). За його словами, 93% нас – проблемні, і нас треба лікувати».

Виступ військового психіатра також обурив і інших учасників АТО, пише Захід.нет. В соцмережі почав ходити хештег Я73%

19 вересня в одному з видань з’явився блог волонтерів руху «Повернись Живим», в якому вони звинуватили Друзя в тому, що «полковник з Міністерства оборони вважає 93% учасників АТО «потенційною загрозою для суспільства».

У тексті розповідалося про виступ Друзя на круглому столі Комітету ВР з питань охорони здоров’я, де головною темою були психологічна реабілітація учасників АТО і зменшення кількості самогубств суїциду серед демобілізованих військових.

Зокрема Друзь заявив, що «як свідчить міжнародний досвід, учасники бойових дій після повернення до мирного життя можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства».

«За статистикою, 93% з них потребують кваліфікованої підтримки та потребують кваліфікованої підтримки і допомоги внаслідок дії бойових стрес-факторів. Розлади характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеною агресією, низькою працездатністю, загостренням і розвитком хронічних захворювань, алкоголізмом, асоціальною поведінкою, підвищенням рівня суїцидів, скороченням тривалості життя», – зазначив він на засіданні.

 

У травні СБУ та прокуратура Києва затримували головного психіатра Міністерства оборони України. Як тоді повідомляла прокуратура, начальник клініки психіатрії Головного військово-медичного госпіталю Міноборони хотів 52 тис. грн хабара від військовослужбовця за довідку про неможливість проходження військової служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: