fbpx

Понад 9 тисяч франківців платитимуть за воду більше

Суспільство 14:40, 08.02, 2017

Проект рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міськради "Про затвердження нормативів питного водопостачання для населення" обговорили сьогодні на відкритих громадських слуханнях.

Проектом рішення передбачається збільшення нормативу місячного споживання води на одну особу з 6,2 м³ до 6,6 м³/міс.
"Розробка рішення зумовлена вимогами законодавства, які зобов’язують органи місцевого самоврядування кожних три роки затверджувати ці зміни. Зараз затверджені норми становлять 6,2 кубічні метри на одну особу в місяць. Це рішення торкнеться вузького кола людей, приблизно 5% населення. Тут в основному категорії малозабезпечених, які не можуть встановити собі лічильники, і ті, хто просто не хоче", – виступив перший заступник директора Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Ігор Сенчук.
Заступник начальника міськводоканалу Володимир Тишківський зазначив, що зміни торкнуться лише тих франківців, у яких не встановлені лічильники.
"Виникають проблеми там, де зареєстрована одна людина, а проживає насправді більше. Здебільшого це люди, як здають житло квартирантам. Людей, які мають лічильники, ці зміни не стосуватимуться", – повідомив Володимир Тишківський. 
Ігор Сенчук додав, що у Франківську діє програма зі встановлення лічильників. Люди можуть звертатися і отримати допомогу, щоби встановити прилад обліку води. Цього року під цю програму з міського бюджету виділили 20 тис. грн.
На цей час 9411 франківців не мають лічильників води.
Після затвердження нових нормативів люди, в яких немає лічильників, платитимуть приблизно на 20 грн/міс. більше. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: