fbpx

Понад півсотні населених пунктів Франківщини залишились без світла

Суспільство 14:46, 04.01, 2017

У зв'язку з погіршенням погодних умов частково та повністю без електропостачання залишилося більш як півсотні населених пунктів області. На місцях аварій працюють бригади ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Згідно з прогнозом синоптиків на область насувається антициклон. На найближчу годину зі збереженням до завершення сьогоднішньої доби на Івано-Франківщині очікується посилення вітру до 25-30 м/с.

Наразі стихія уже спричинила перебої з електропостачанням у населених пунктах Прикарпаття. Зокрема, найбільше постраждали Верховинський, Косівський, Рожнятівський, Долинський, Калуський, Коломийський, Богородчанський та Надвірнянський райони. Там повністю без світла залишилися жителі 39 сіл. Частково знеструмлено 26 населених пунктів. Над ліквідацією вимкнень на місцях працюють аварійні бригади ПАТ "Прикарпаттяобленерго". Станом на 9 годину ранку на місця аварій виїхало 33 бригади, пише КУРС з посиланням на прес-службу ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

На зміну поривистому вітру прийдуть сильні морози. 6 січня очікуватиметься зниження температури до –11-16 °C вдень та 14-19 °C з позначкою мінус вночі. Вже на Різдво, 7 січня, температура вдень становитиме 15-20 морозу, а вночі вона опуститься до –18-23 °C. Наразі прикарпатські енергетики готуються до екстремального похолодання та проводять обстеження масловмісного обладнання на підстанціях. Особливу увагу бригади ПАТ "Прикарпаттяобленерго" звертають на рівень оливи у трансформаторах. Адже при зниженні температури до мінусових показників недостатня кількість масла може призвести до вимкнення енергообладнання. Щоб попередити випадки знеструмлення, енергетики ретельно перевіряють масляні трансформатори. 

Зважаючи на стрімке погіршення погодних умов, у енергокомпанії нагадують про необхідність обережного поводження поруч з електролініями та енергообладнанням, особливо під час стихії. Також енергетики наголошують, що у випадку виявлення аварійних ситуацій, обірваного проводу чи пошкодження обладнання споживачам потрібно негайно звертатися на кол-центр компанії за номером 0 800 50 40 20. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: