fbpx

67 прикарпатців хочуть увійти до громадської ради, яка контролюватиме роботу ОДА

Суспільство 16:33, 28.02, 2017

Заяви на входження до громадської ради при Івано-Франківській облдержадміністрації подали 62 мешканці області. З них 24 входили до попереднього складу громадської ради при ОДА.

Про це сьогодні під час засідання ініціативної групи з формування нового складу громадської ради при ОДА повідомила заступник начальника відділу зв’язків із громадськістю та суспільно-політичного моніторингу управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ірина Мацюк.
 
На засідання ініціативної групи з'явилися 14 із 18 членів.
 
Ірина Мацюк поінформувала присутніх, що до 16:30 год. 21 лютого надійшло 62 заяви на входження до громадської ради при облдержадміністрації.  
 
Вона запропонувала створити робочу групу, яка б займалася перевіркою поданих документів від кандидатів до громадської ради при ОДА. 
 
Врахувавши пропозиції громадських організацій, які не встигли подати документи на входження до громадської ради, ініціативна група проголосувала за затвердження складу громадської ради з 67 членів, давши час охочим подати необхідні документи.
 
Також ініціативна група створила робочу групу з 5 членів, які займатимуться перевіркою поданих документів. Перевірити документи мають до 7 березня, а 23 березня відбудуться установчі збори громадської ради при Івано-Франківській ОДА.
 
Член попередньої громадської ради Любомир Волосянко нагадав, що минулого року громадська рада не могла зібратися через відсутність кворуму. І запропонував на зборах оприлюднити список тих, які не ходили на засідання, але повторно подали документи.
 
Волосянко також запропонував встановити чисельний склад ради з 35 членів, як пише закон.
 
Голова попередньої громадської ради при ОДА Віталій Перевізник заперечив, сказавши, що це спровокує скандал, а так починати роботу не варто. Додавши, що ні 35, ні 67 не будуть працювати так, як треба, але буде багато ображених.
Зрештою, Мацюк зачитала законодавство, що кількісний склад громадської ради затверджується не ініціативною групою, а на установчих зборах і він не може становити більш як 35 осіб. 
 
 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: