fbpx

Порошенко на бойовому винищувачі прилетів до аеродрому на Вінниччині. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 15:55, 05.08, 2017

Він перебував на місці другого пілота.

Сьогодні, 5 серпня, Президент України Петро Порошенко поїхав з робочою поїздкою на Вінниччину, де, зокрема, привітав льотчиків із Днем Повітряних Сил Збройних Сил України на військовому аеродромі у селі Гавришівка, пише ТСН.

"З нагоди Дня Повітряних Сил Збройних Сил бажаю вам мирного неба. Саме від вас, до речі, значною мірою і залежить, чи буде воно мирне. Бажаю натхнення та успіху в нелегкій ратній службі, злагоди і добробуту вашим родинам, міцного здоров'я, непохитної віри в щасливе майбутнє нашої України".

На аеродром Порошенко прибув літаком МіГ-29. Він здійснив переліт на бойовому винищувачі 40-ї бригади тактичної авіації на місці другого пілота з аеродрому бригади у місті Васильків.

Під час своєї промови він повідомив про збільшення грошового утримання військовослужбовців Збройних Сил України певних спеціальностей: нещодавно він підписав зміни до Державного бюджету 2017 року.

За його словами, це стосується льотчиків, десантників, спецназівців, танкістів, передусім механіків-водіїв.

"Крім того, прийнято рішення ще збільшити рівень грошового утримання, доплати військовослужбовців, які виконують військові обов'язки в зоні АТО. Я доручив підняти утримання на першій лінії до 10 тисяч гривень на місяць і підвищити утримання на другій лінії до 4,5 тисяч гривень", – розповів президент.

Главі держави продемонстрували показові прольоти військових літаків Повітряних Сил Збройних Сил України та виконання навчально-тренувальних вправ парашутистами.

Також Порошенко вшанував пам'ять та поклав квіти до пам'ятного обеліску Герою України Дмитру Майбороді та кавалеру ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Дмитру Шкарбуну.

Ці пілоти ВПС Збройних Сил України загинули в зоні АТО 2014 року, коли ракета з території Росії збила військово-транспортний літак АН-26. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: