fbpx

Порошенко підписав указ про заборону в Україні "ВКонтакте", "Яндекс" і "Одноклассники"

Суспільство 11:29, 16.05, 2017

На сайті Президента України з'явився указ, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони з санкцій щодо російських компаній. Зокрема, указ наказує українським інтернет-провайдерам блокувати популярні російські інтернет-ресурси. У їх числі – сервіси "Яндекса" і Mail.ru, соцмережа "ВКонтакте", соцмережа "Одноклассники".

Ці санкції вводяться на три роки, інформує АІН.

Повний перелік ресурсів є в доповненні №2 до указу, де перераховані юридичні особи, до яких застосовуються санкції. Сервіси Mail.ru, "Яндекс", "Одноклассники" і "ВКонтакте" зазначені в списку під номерами 275, 422, 423, 425. У списку санкцій, які застосовуються до цих юросіб, є і пункт "заборона інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі інтернет до ресурсів сервісів".

В українському офісі "Яндекс" на запит редакції АІН відповіли, що поки не готові коментувати це рішення, проте відзначили, що сервіси компанії на території України поки доступні. Сервіси "ВКонтакте" і Mail.ru теж завантажуються без проблем.

Сервіси "ВКонтакте», "Яндекс" і Mail.ru традиційно входять в рейтинги найпопулярніших сайтів в уанеті.

"ВКонтакте" – найбільша соцмережа в уанеті за аудиторією і охопленням, пошук "Яндекс" в уанеті – другий за популярністю після Google. За даними Gemius на лютий 2017 року, щомісячна аудиторія "Одноклассники" в Україні становить 9,5 млн осіб. Кожен день соцмережу відвідують 5,4 млн користувачів.

1

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: