fbpx

Порошенко вручив поету з Прикарпаття премію імені Шевченка. ФОТО

Суспільство 12:07, 09.03, 2017

Президент Петро Порошенко вручив митцям Національні премії імені Тараса Шевченка 2017 року. Церемонія відбулась сьогодні у Києві. Серед лауреатів уродженець Івано-Франківщини Іван Малкович.

Згідно з указом президента премії отримали: режисер анімаційного кіно Степан Коваль – за мультиплікаційний цикл "Моя країна – Україна"; художник Микола Малишко – за проект "Лінія" (скульптура); композитор Богдана Фроляк – за музику на твори Тараса Шевченка (симфонія-реквієм "Праведная душе…", хорова кантата "Цвіт", музичний твір "Присниться сон мені"; поет Іван Малкович – за книгу поезії "Подорожник з новими віршами", пише ВВС.

Вітаючи Івана Малковича, президент зазначив, що він його давній друг, а збірка "Подорожник з новими віршами" заслуговує найвищої оцінки.

"Згадайте, ще роки тому навіть вимовити "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" було дуже складно. А зараз як кулею – відлітає. Я думаю, що це також ознака того визнання українців і світу праці видавництва під керівництвом Івана Малковича, які зробили дуже багато для книговидавничої справи, особливо для розвитку дитячого читання. На цих по-багатому ілюстрованих книжках вже виросло ціле покоління українських дітей", – зазначив президент.

Довідково: 

Іва́н Анто́нович Малко́вич, народився 1961 року у селі Нижній Березів Косівського району Івано-Франківської області. Український поет і видавець, власник і директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".

Зараз живе і працює у місті Київ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: