fbpx

Порошенко заборонив показ російських фільмів в Україні

Суспільство 22:25, 21.04, 2016

Президент Петро Порошенко вчора підписав Закон № 3359 "Про внесення змін до закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора).

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Документ забороняє показ в Україні усіх фільмів, які були вироблені або представлені глядачам після 1 січня 2014 року країною-агресором. Окрім того, під заборону також потрапляють фільми, які були зняті раніше, втім, популяризують або пропагують органи країни-агресора або їхні окремі дії, які позитивно висвітлюють працівників держави-агресора або СРСР по відношенню до окупації частини території України.

Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні у четвер призначить позапланову перевірку ТРК "Україна". Перевірка пов'язана зі скандалом, який вибухнув в соцмережах через один з серіалів виробництва цього телеканалу – "Не зарікайся".

На думку глядачів, у серіалі позитивно зображують терористів "ДНР/ЛНР" і російські гібридні війська на Донбасі. При цьому бійців ЗСУ і представників української влади в ньому називають "украми", "купка фашистів", "кривава хунта".

У Харківській області зафіксували загрозу інформаційній безпеці України з боку Російської Федерації. Зазначається, що у Бєлгородській області РФ розгорнуто потужну мережу теле- і радіомовлення, яка дозволяє приймати сигнал на відстані 50 кілометрів від кордону з Росією у Харківській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: