fbpx

"Портрет місця і часу": у Франківську відкриють виставку фотографій гуцульської художниці

Суспільство 20:44, 08.11, 2016

10 листопада в Івано-Франківську команда-переможець програми "Міські Ґранти" презентує виставку "Портрет місця і часу" Параски Плитки-Горицвіт з Криворівні.

Виставка фотографій Параски Плитки-Горицвіт – гуцульської художниці, етнографа, народної філософині, знайомої загалу завдяки своїм книгам та картинам – відкриється у Краєзнавчому музеї Івано-Франківська. 

Зовсім недавно виявилося, що мисткиня залишила по собі ще й величезний фотоархів, йдеться на сторінці події у мережі.

Експозиція "Портрет місця і часу" – це лише крихітна частина доробку Плитки-Горицвіт. Вона була неофіційним сільським фотографом майже 30 років. Самостійно освоївши весь фотопроцес, художниця ретельно фіксувала довколишню реальність: карпатські краєвиди, гуцульський побут, церковні та народні ритуали, портретувала місцевих мешканців та гостей села Криворівня, що на Верховинщині.

Пропозицію влаштувати виставку від ініціативної групи зі збереження фотоархіву Параски Плитки-Горицвіт підтримало "Тепле місто" за програмою "Міські Ґранти".

Цими заходами команда прагне спонукати молодь та людей середнього віку до впорядкування сімейних архівів і створення віртуального родинного альбому мешканців Івано-Франківська.

Виставка триватиме до 27 листопада. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: