fbpx

Посланці миру з Тлумаччини побували у Ватикані

Суспільство 16:42, 26.05, 2016

П’ятеро дітей із сімей учасників АТО з Тлумацького району з сіл Яківка, Нижнів та міста Тлумач у складі української делегації в рамках міжнародного соціального проекту "Діти за мир у всьому світі" побували у Ватикані та презентували карту миру Ватикану.

Очолив делегацію Почесний консул Угорщини в Івано-Франківську Василь Вишиванюк, представляли Україну також народна артистка України, президент Благодійної організації "Фонд "Відродження Прикарпаття" Катерина Бужинська, представник Книги рекордів України, координатор проекту "Діти за мир у всьому світі" Ганна Крисюк.

Завдяки проекту 80 дітей з різних куточків України відвідали відоме місто-державу, інформує прес-служба Тлумацької РДА. Серед них – близько 20 прикарпатців і 5 тлумаччан.

Діти написали на символічних голубах побажання миру і розмістили їх на створеній карті миру.

18 травня на площі Святого Петра у Ватикані відбулася загальна аудієнція Папи Франциска.

Святіший Отець звернувся до українців з окремим привітанням італійською мовою, яке було перекладене українською: "З особливою любов’ю вітаю українських дітей, сиріт та біженців внаслідок збройного конфлікту, який ще й досі триває на сході країни. Знову підношу мою молитву за заступництвом Пресвятої Марії за те, щоб був встановлений тривалий мир, який зможе принести полегшення населенню, що зазнало стільки випробувань, та запропонує спокійне майбутнє новим поколінням".

Після аудієнції Папа Франциск підійшов до українських дітей. Ця зустріч пройшла надзвичайно радісно, схвильовано і щиро. Учасники делегації з України дарували понтифіку свої малюнки і ручні вироби. Від української делегації Папі була передана колекційна марка, виготовлена "Укрпоштою" в рамках проекту "Лялька-мотанка та жовто-блакитне серце, зроблене руками дітей".

Під час урочистої церемонії на площі Святого Петра у Ватикані маленькі українці разом із Катериною Бужинською заспівали гімн "Діти за мир у всьому світі" (автор Ірина Батюк), в якому йдеться про гуртування всього світу заради миру і благополуччя дітей.

В рамках проекту ведуться перемовини про можливість направлення дітей учасників АТО і переселенців, дітей-сиріт з усієї України на оздоровлення до однієї з країн-учасниць цього проекту влітку 2016 року. Як приклад, уряд Угорщини готовий прийняти і профінансувати оздоровлення і відпочинок близько 1000 дітей, країна Болгарія – 300, Румунія – 200, Австрія – 100 українських дітей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: