fbpx

"Працівник банку" видурив у прикарпатки по телефону 5 тисяч гривень

Суспільство 15:59, 30.05, 2016

На Івано-Франківщині знову активізувалися телефонні шахраї.

Часто при спілкуванні по телефону із невідомими особами, які представляються співробітниками банків, торгових підприємств й поліцейськими, люди беззастережно їм довіряють – надають повні анкетні дані, номери сім-карток мобільних операторів, рахунки тощо. 

Днями 55-річна мешканка одного із сіл Надвірнянського району звернулася до райвідділу поліції із заявою про зникнення грошей з її карткового рахунку.

Жінка розповіла, що напередодні на її мобільний телефон подзвонив чоловік, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілою зловмисник увійшов у довіру, отримав дані картки і шахрайським шляхом заволодів її коштами.

За цим фактом правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи для встановлення особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення, повідомляє прес-центр Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Працівники поліції в черговий раз нагадують: не довіряйте телефонним аферистам, які, зловживаючи всіма правилами людської моралі, збагачуються злочинним шляхом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: