fbpx

Працівники заводів "Укрспирту" 14 грудня вийдуть на акцію протесту під міністерство і Кабмін

Суспільство 18:52, 10.12, 2016

Працівники державного підприємства "Укрспирт" вийдуть на мирну акцію протесту, яку організувала об'єднана організація профспілки працівників АПК в ДП "Укрспирт".

Про це йдеться у повідомдленні профспілкової організації, пишуть "Українські Новини".

Як зазначається, люди мають намір пікетувати Міністерство аграрної політики і продовольства України і Кабінет Міністрів України. Початок акції заплановано у середу, 14 грудня.

Протестувальники проситимуть підтримати профспілковий законопроект "Про демонополізацію спиртової галузі з участю трудових колективів" (№ 5516). Люди переконані, що саме цей проект, на відміну від законопроекту Тараса Кутового, здатний забезпечити розвиток галузі та захистити права простих робітників.

У профспілці також закликають зупинити "тінізацію" галузі і розквіт виробництва "тіньового" спирту, забезпечити прозоре конкурсне призначення керівника ДП "Укрспирт", припинити незаконний тиск на профспілки ДП "Укрспирт" і скасувати постанову уряду Азарова № 672 від 28 липня 2010 року "Про утворення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості", яка викликала розквіт корупції в галузі.

Окрім того, працівники держпідприємства вимагають, щоби сплати податків відбувалися не за місцем реєстрації ДП "Укрспирт", а в місцеві бюджети, де розташовані підприємства спиртової галузі. Також організатори протестів вимають прийняти закон про обов'язковість використання біопалива, що дозволить збільшити потужності виробництва, перепрофілювати спиртові заводи на виробництво біопалива, збільшити кількість робочих місць та надходження до бюджету.

Нагадаємо, у результаті багаторазових зривів конкурсу за пропозицією міністра АПК Тараса Кутового тимчасово виконуючим обов'язки директора був призначений Олег Дрожжин. Працівники заводів запевняють, що після його призначення почався хаос на держпідприємстві. Заводи почали закривати, людей масово звільняти, а керівництво звинувачують у масовому виробництві "тіньового" спирту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: