fbpx

Правоохоронці назвали попередні причини смертельної ДТП з автобусом на Прикарпатті. ВІДЕО

Суспільство 10:35, 19.04, 2017

Водій автобуса, який втрапив у ДТП на Прикарпатті, переведений з реанімації, у найважчому стані перебуває 15-річний підліток.

Водія автобуса Василя Вовкунця перевели з реанімації до травматологічного відділення. У нього переломи стегна й тазу. Напередодні ввечері він віз 14 пасажирів з Тюдова до Івано-Франківська. Аж раптом з-за повороту з'явився легковик. Василь каже, коли побачив перед собою легкову автівку, яка неслася назустріч, зробити вже нічого не міг. Внаслідок резонансної аварії загинули четверо людей, ще вісім – були травмовані. Усі загиблі – з легковика. Шість пасажирів маршрутки, серед них і водій, потрапили до лікарні, йдеться у сюжеті ТСН.

"То секундне діло. Закритий поворот. Вони на моїй стороні. Щось подумав… але добре, що не покрутив вправо, бо були би вони мене у бік били і всіх людей побив би", – розповідає Вовкунець.

Лікарі кажуть, що чоловік йде на поправку. Сьогодні у нього день народження. Виповнюється 60 років. Василь пригадує, як на Великдень мріяв з дружиною, що ось-ось піде на пенсію. Запевняє: за кілька десятиліть за кермом не скоїв жодного порушення.

"Ще вчителем працював, учив ДТСААФ на шоферів. 8 років був інструктором у їзді. Правила знав добре. І акуратний шофер",  запевняє він.

Зараз правоохоронці з'ясовують усі обставини ДТП. Попередньо  водій легковика значно перевищив швидкість, на крутому повороті не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та влетів в автобус. Водій і два пасажири легковика загинули на місці, серед них 19-річна дівчина. Ще один помер дорогою до лікарні.

"На місці події не зафіксовано слідів гальмування, які б вказували на те, що водій автомобіля "Рено" застосовував екстренне гальмування безпосередьно перед зіткненням",  розповів Віталій Івонюк, заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту ГУ НП в Івано-Франківській області.

Ще два пасажири легковика травмовані. У найважчому стані наймолодший потерпілий. У 15-річного юнака травма грудної клітини, живота, пошкоджена селезінка, черепно-мозкова травма. Він втратив багато крові. Але за його життя лікарі вже спокійні

"Зранку він розінтубований. Тобто дихає сам. Криза минула. Ми вводимо його в стан травматичного шоку",  каже заступник головного лікаря Коломийської ЦРЛ Віктор Бойко.

П'ятьох пасажирів маршрутки доправили до лікарень Косова, Яблунова та Івано-Франківська. Медики кажуть: пацієнти у легкому стані та стані середньої тяжкості. Відтинок дороги, де сталась аварія, серед водіїв має недобру славу: там ДТП трапляються часто. Чи були водій і пасажири легковика напідпитку, ще має з'ясувати експертиза.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: