fbpx

Правоохоронці шукають власника гелікоптера, який розбився на Прикарпатті. ВІДЕО

Суспільство 19:48, 31.08, 2017

Гелікоптер, що розбився у Карпатах, міг перевозити контрабанду. Правоохоронці не знайшли його реєстраційного номера, тому досі не знають, хто власник та звідки і куди летів цей транспортний засіб.

Гелікоптер, що зазнав катастрофи на Прикарпатті, здійснював нелегальний політ у Чернівецьку область,  про це ідеться в сюжеті ТСН.

Уламки та тіло пілота рятувальники знайшли у важкодоступному місці на горі між селами Яблуниця та Поляниця. Загиблого ідентифікували швидко – при ньому був паспорт на ім'я 53-річного львів'янина, у минулому професійного військового льотчика. Рідні втратили з ним зв'язок на День Незалежності.

"За інфорацією, яка у нас є, він направився у Чернівецьку область, щоб здійснювати навчання на керування гелікоптером", – розповів керівник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту ГУ НПУ в Івано-Франківській області Богдан Млиниський.

Слідчі кажуть, що на місці катастрофи знайшли шість ящиків цигарок без акцизних марок. Досі невідомо, хто власник гелікоптера, а жоден аеродром не повідомив про зникнення повітряного судна.

"За наявною попередньою інформацією, дозволу на політ йому не давали. Це був нелегальний політ",  повідомив представник поліції.

"Даний гвинтокрил без державного реєстраційного номера. Це так само, як і звичайний транспортний засіб, – він мусить мати номер про належність", – додав прокурор Ілля Романовський.

Двомісний "Робінсон-22" легко піднімається у повітря з будь-якого майданчика, може дуже низько літати, його важко запеленгувати – експерти кажуть, що все це дуже схоже на контрабанду – поширений бізнес у прикордонних областях.

"Такі вертольоти, котрі без номерів, це відпрацьований матеріал у Європі – дуже дешеві. Неофіційно завезені через кордон. В Україні дуже великий ринок пілотів, як я називаю "секунд-хенд", котрі своє відпрацювали і не можуть знайти роботу. На мотодельтаплаті за такий політ сплачують, по-моєму, десь сто доларів. За ніч вони можуть здійснити три-чотири польоти",  розповів фахівець у справах малої авіації Ігор Табанюк.

Загиблий пілот останнім часом працював фахівцем з цивільного захисту в експертно-медичній комісії у Львові. Його колеги кажуть, що зарплату чоловік мав мізерну, натомість за квартиру та автомобіль сплачував кредит. Три тижні тому взяв відпустку та шукав додаткового заробітку.

"Він не мав гелікоптера, це не його був. Він цю роботу знайшов по інтернету. Ми не знаємо, куди їде, він не казав, просто взяв відпустку і поїхав",  твердить колега Марія Симоненко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: