fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ поцікавились, як на Прикарпатті проходить децентралізація та демобілізація

Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ поцікавились, як на Прикарпатті проходить децентралізація та демобілізація

Суспільство 21:17, 28.04, 2016

Сьогодні голова облдержадміністрації Олег Гончарук поспілкувався із представниками Івано-Франківського відділення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Джеймсом Хантом та Лєшеком Кочіком. За словами гостей, метою їхнього візиту стало обговорення питань проведення реформи децентралізації влади та процесу демобілізації. Також представників місії цікавили питання розвитку економічного потенціалу Прикарпаття.

Під час зустрічі Олег Гончарук розповів про процес об’єднання територіальних громад та фінансове забезпечення новоутворених ОТГ, повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.
"Наразі на Івано-Франківщині вже функціонують три об’єднані територіальні громади,  зазначив Олег Гончарук. – Ще п’ять – на шляху до їх створення. Варто також зазначити, що при об’єднанні нових громад намагаємося враховувати ті проблемні аспекти, з якими стикалися вже існуючі ОТГ, та знайти   раціональне  рішення, щоб опісля отримати самодостатню та фінансово спроможну громаду".
Олег Гончарук також зауважив, що незабаром в обласній державній адміністрації буде призначено заступника голови з питань проведення реформи децентралізації влади.
Що ж до процесу демобілізації військовослужбовців, то, за словами голови ОДА, для підтримки бійців та систематизації проблем, які виникають у них, в області створений Центр допомоги учасникам АТО. Такі ж центри функціонують у кожному районі.
Окрім того, йшлося і про сприяння розвитку туристичної галузі, будівництво інфраструктурних об’єктів, які мають стратегічне значення для економічного розвитку Прикарпаття.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: