fbpx

Столичним школам заборонили збирати гроші з батьків

Суспільство 20:57, 07.10, 2017

Київрада видала заборону на стягування готівки з батьків для шкіл комунальної власності.

Київська міськдержадміністрація зобов’язала школи міста публікувати на своїх сайтах звіти про фінансування і заборонила збирати гроші до фонду класу. Про це йде мова в наказі №930 від 3 жовтня 2017 директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олени Фіданян, передає Народна Правда.

"Категорично забороняється збір готівкових коштів учасниками освітнього процесу та працівниками навчальних закладів Києва на території навчальних закладів", – наголошується в документі.

Зокрема, вчителям заборонили надавати батькам учнів будь-які фінансові папери благодійних фондів.

Начальникам районних управлінь освіти і директорам комунальних шкіл столиці доведеться оприлюднити на своїх сайтах: щорічні кошториси доходів і витрат до 1 лютого; фінансові звіти про надходження та використання всіх отриманих коштів в звітному році; інформацію із зазначенням вартості про перелік товарів, робіт і послуг, отриманих як благодійна допомога, а також іншим способом, не забороненим законом; інформацію про стан виконання бюджету в розрізі статей доходів і витрат не пізніше 1 березня року, наступного за звітним роком.

12

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: