fbpx

Президент: військового вирішення проблеми цілісності України не існує

Політика 12:09, 06.09, 2016

Президент Петро Порошенко наголошує, що військового вирішення проблеми цілісності України не існує, єдиний шлях – політико-дипломатичний.

Про це він заявив під час сьогоднішнього щорічного виступу у парламенті, пише УП.

"Ми даємо собі звіт, що військового розв'язання проблеми територіальної цілісності України не існує", – сказав президент.

"По-перше, потенціал нашої армії суто оборонний. По-друге, ворог окопався в найбільш урбанізованих і густонаселених районах, населених нашими співвітчизниками. Єдиний шлях у питанні відновлення територіальної цілісності – політико-дипломатичний. Але при цьому з опорою на оборонні можливості ЗСУ".

При цьому Порошенко розкритикував позицію деяких політиків, які виступають проти мінських угод і нормандського формату.

"Частина українських політиків атакує нормандський формат і мінський процес насправді лише тому, що і "Нормандія", і "Мінськ" відкривають реальний шлях до повернення Донбасу і є єдиним інструментом, щоб цього досягнути. Виявляється, не всі тут цього хочуть…" – сказав президент.

"Вголос цього ніхто не артикулює, але лукавство читається між рядків. Ця філософія є неприйнятною. І я скажу її апологетам так само коротко: "По-вашому не буде!". Фантазії про мир в обмін на території – абсолютно ілюзорні. При такому підході не буде ні миру, ні території", – зазначив глава держави.

"Для мене головним була, є і буде боротьба за відновлення територіальної цілісності України в кордонах 1991 року", – наголосив Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: