fbpx

Проект з Івано-Франківська отримає до 15 000 € на перетворення постіндустріальних територій

Суспільство 18:42, 09.02, 2017

Проекти MetaLab з Івано-Франківська та MovEast з Костянтинівки стали переможцями конкурсу на участь у програмі Urban Action, яку організовують Британська Рада та Goethe-Institut в Україні спільно з освітньою платформою CANactions. Кожен проект отримає до 15 000 євро на втілення своїх ідей, спрямованих на розвиток постіндустріальних територій міста.

Реалізувати задум їм допомагатимуть берлінське бюро TSPA та лондонська студія Studio Weave.

Більш як 130 проектів подали заявки на участь у програмі Urban Action, яка зосереджена на підтримці інноваційних проектів, спрямованих на розвиток постіндустріальних територій міст України з населенням до 600 тисяч жителів. Група міжнародних експертів обрала двох переможців: MetaLab проект з Івано-Франківська та MovEast з Костянтинівки (Донецька область).

MetaLab є частиною амбітних дій, спрямованих оживити великий завод "Промприлад" в центрі Івано-Франківська. Проект має на меті створити експерементальну дослідницьку лабораторію, в якій вирішуватимуться питання, дотичні до мистецтва, урбаністики та соціального діалогу. MetaLab розглядається як пілотний проект на території заводу "Промприлад".

Читайте, будь ласка: У Франківську на прикладі "Промприладу" представили універсальну концепцію розвитку промислових територій

У Костянтинівці в рамках проекту MovEast планують створити культурний публічний простір просто неба. Його хочуть використовувати для показів фільмів, проведення музичних подій та як платформу для перформенсів та соціальних подій. Команда проекту пропонує оживити простір перед будівлею кінотеатру у центрі міста. Обидві команди отримають до 15 000 євро на реалізацію своїх ідей.

У березні команди проектів відправляться у Велику Британію та Німеччину, щоб перейняти досвід реалізації подібних ідей. Берлінське бюро TSPA, що спеціалізується на стратегічному плануванні та міському розвитку, супроводжуватиме проект MovEast, а MetaLab відправиться до лондонської студії Studio Weave, неодноразових переможців архітектурних конкурсів, які спеціалізуються на розробці та втіленні архітектурних проектів для громадськості.

Обидві команди презентуватимуть свої перші напрацювання у червні на міжнародному архітектурному фестивалі CANactions, а кінцева реалізація планується на листопад 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: