fbpx

Профспілка визнала неправомірними дії Укрнафти з реструктуризації підприємства, – Галабала

Економіка 16:42, 15.02, 2017

Укрнафтагазпрофспілка визнала неправомірними дії керівництва ПАТ "Укрнафта" та просить притягнути до відповідальності голову правління Марка Роллінса.

Це відбулося на спільній нараді з профспілками і менеджментом Укрнафти, в якій брали участь член Ради партії "ВОЛЯ" та депутат Івано-Франківської облради Ольга Галабала та депутат Івано-Франківської облради Ольга Федишина, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

На думку Галабали, основою конфлікту є непрозорість роботи ПАТ "Укрнафта".

"Менеджмент Укрнафти говорить про те, що планують надавати послуги буріння для Укргазвидобування, а також про можливість придбання Укргазвидобуванням бурових станків для Укрнафти. А також наводять план нарощування буріння до 20 скважин на рік", – зазначила депутат.

За ствердженням менеджменту, ПАТ "Укрнафта" не визнає себе учасником Галузевоі угоди і не вважає, що зобов'язані завчасно погоджувати з колективом питання реструктуризації, а лише провести консультації після прийняття рішення.
Ольга Галабала повідомила, що аргументами менеджменту Укрнафти також були: 

1. Відсутність погодження Плану санації Урядом, що не дозволяє залучати зовнішнє фінансування і реструктуризувати борг.
2. Відсутність інвестиційного, розвиткового бюджету через високу ренту за нафту. Хоча, після зменшення розміру рентної плати, інвестиційний бюджет збільшився не 1,5 млрд грн. Напрямки інвестування невідомі.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Укрнафта видала наказ №338, яким передбачено скорочення працівників УБР (управління бурових робіт). При цьому більш як 24 тисячі працівників, яких представляє профспілка, в цілому підтримують необхідність реформування компанії, але не мають ні фінансово-економічного обґрунтування, ні стратегії розвитку компанії, яка б містила план збільшення обсягу видобутку, інвестиційний план, відповіді на запитання про кількість робочих місць та переміщення працівників. Менеджмент Укрнафти підтвердив, що цих документів профспілці і працівникам не надавали.

Буріння в Укрнафті фактично не відбувається з 2009 року. І далі на 2017 рік немає доведеної до працівників виробничої програми.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: