fbpx

Проїзд у громадському транспорті поки що залишається 2,75 гривень

Суспільство 15:15, 31.03, 2015

Члени МВК не проголосували за рішення про встановлення розміру плати за проїзд у громадському транспорті у розмірі 4 гривень.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні МВК розглядали питання про підняття тарифів, під час якого продовжилась дискусія з перевізниками про умови внесення змін. Перевізники продовжують обурюватися, що при сьогоднішньому курсі долара залишати тариф на проїзд без змін – збитково. Міська влада вимагає покращення якості надання послуг і встановлення GPS-навігаторів. 

Представник громадськості Василь Кедик запропонував створити муніципальне підприємство, завдяки якому перевізники могли би виконувати вимоги громадськості і влади. Він зазначив, що сьогодні питання повинно було би стояти про зниження вартості проїзду у громадському транспорті, оскільки з 1 вересня жодних вимог, які ставилися перед перевізниками, виконано не було.

"На сьогодні члени виконкому не готові голосувати за будь-яке рішення. Яке би не було – воно вам не сподобається",  заявив перевізникам Віктор Анушкевичус.

Він зазначив, що розгляд питання перенесуть на 3 квітня, тоді й прийматимуть рішення щодо встановлення тарифу.

Як повідомляв КУРС, 16 березня відбулися громадські слухання, на яких розглядалося питання підняття тарифу з 2.75 грн. до 4 грн. Учасники громадських слухань погодилися, що плату за проїзд в громадському транспорті треба підвищити, але тільки в обмін на підвищення якості послуг.

Окрім цього, активісти "Громадського контролю" організовували прес-конференцію та круглий стіл задля долучення громадськості до подальших обговорень та налагодження діалогу з перевізниками щодо підвищення якості послуг

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: