fbpx

Прокуратура оскаржила в суді рішення міськради, яке дозволяє житлову забудову на Харчосмаковій фабриці

Суспільство 10:59, 08.12, 2016

Івано-Франківський адміністративний суд почав розглядати справу за позовом міської прокуратури про скасування рішення міської ради, яким депутати дали дозвіл ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Нагадаємо, ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" орендує 3,6898 га комунальної землі, на якій розміщені її адміністративно-виробничі будівлі. 

"Івано-Франківська харчосмакова фабрика" почала виготовляти проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Крайківського, 1 для реконструкції виробничих будівель і споруд під багатоквартирне житлове будівництво – відповідно до п. 10, 11 додатку 1 до рішення 6 сесії Івано-Франківської міської ради сьомого демократичного скликання від 08.07.2016 р. № 220-6 цьому товариству надано дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Однак мешканці, які межують із Харчосмаковою фабрикою, відмовляються погоджувати межі земельної ділянки.

Однак протоколом № 170 від 07.10.2016 року узгоджувальна комісія виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про розгляд земельних спорів без участі суміжних землекористувачів погодила ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" спірні межі земельної ділянки на вул. Крайківського, 1 для реконструкції виробничих будівель і споруд під багатоквартирне житлове будівництво.

Відтак суміжники звернулися до прокуратури з проханням провести перевірку щодо законності рішення та таких дій і просили звернутися до суду із позовною заявою про визнання незаконним та скасування пунктів рішення, якими надано дозвіл Харчосмаковій фабриці на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

На сьогоднішньому засіданні були присутні більш як десять людей. Інтереси позивача забезпечував прокурор Віталій Гоголь. Міську раду представляла начальник юридичного відділу міськвиконкому Надія Кедик.

Позивач подав клопотання про забезпечення позову: прокуратура вимагає призупинити рішення Івано-Франківської міської ради від 8 липня 2016 року про надання дозволу ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,68 у районі вулиць Крайківського, Макогона, Промислової.

"Прошу задовольнити і призупинити дію рішення сесії у пункті 11 про надання дозволу ПАТ на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вулиці Крайківського. Якщо не зупинити дію рішення, у процесі розгляду справи ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" може бути завершено виготовлення проекту землеустрою і передано на сесію Івано-Франківської міської ради. І якщо сесія його затвердить, то ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика" може приступити до багатоквартирної житлової забудови", – зазначив прокурор.

Протиправність рішення, за його словами, є очевидною і полягає у тому, що перш ніж надавати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою, вказана земельна ділянка має мати цільове призначення під багатоквартирну житлову забудову. А земельна ділянка по вулиці Крайківського  промислового призначення. Зміна її цільового призначення відбулася того ж дня, 8 липня, коли і давали дозвіл на розробку ДПТ. Це є порушенням, оскільки спочатку мало бути опубліковане і вступити у дію рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки, відтак мали надати дозвіл на складання проекту землеустрою. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: