fbpx

Прокуратура передала до суду справу ОЗГ, яка відмила на Прикарпатті майже 5 мільйонів гривень

Суспільство 12:58, 11.04, 2017

Організатора та двох учасників організованої злочинної групи судитимуть за ухилення від сплати податків та відмивання доходів на понад 4,8 мільйонів гривень.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Микола Ільницький, до суду передано обвинувальний акт щодо організованої групи у сфері оподаткування.
 
Злочинна група з листопада 2015 року по квітень 2016 року створила та придбала ряд фірм для прикриття незаконної діяльності. У результаті підприємствами реального сектору економіки сформовано податковий кредит з податку на додану вартість, що заподіяло  шкоду державі на понад 711 тис. грн.
Крім того, під час розслідування встановлені факти фінансових операцій з безготівковими коштами, які надійшли на рахунки фіктивних підприємств, спрямовані на приховання та маскування злочинного походження цих грошей та володіння ними через перерахування з одного рахунку на інший, а також володіння та використання коштів, одержаних внаслідок фіктивного підприємництва.
Наразі розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду за ч.ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч.ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: