fbpx

Прокуратура просить покарати війта Підлужжя штрафом, удвічі меншим за хабар, який той вимагав

Суспільство 14:36, 02.10, 2017

Прокуратура вимагає для сільського голови Підлужжя Тисменицького району Володимира Бурачка, якого спіймали на хабарі, штрафу у сумі 25 500 грн.

Прокурор просить затвердити угоду про визнання винуватості, яка передбачає штраф у розмірі півтора тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 25 500 грн.

Підсудний Володимир Бурачок погодився. Суддя Олег Лазарів зачитав підсудному, що той не може оскаржити вирок в апеляції, якщо затвердять угоду.

Прокурор попросив долучити до справи довідки, що Бурачок не перебуває на обліку у нарколога і психіатра, довідку про склад сім'ї, а також довідку про те, що на час вчинення правопорушення той перебував на посаді. Також прокурор просив стягнути з обвинуваченого витрати на експертизи. Речові докази – тисяча гривень і тисяча доларів – повернути громадянці, яка їх добровільно надала. Прокурор попросив скасувати арешти на особисте майно Бурачка та майно сільради.

Суддя Олег Лазарів виніс ухвалу про перенесення засідання на 18 жовтня на 14 год.

Як писав КУРС, сільського голову Підлужжя Володимира Бурачка затримали працівники управління захисту економіки Національної поліції спільно з військовою прокуратурою Західного регіону 2 червня. Тоді кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 – одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Всього війт вимагав 40 тисяч гривень. Сам затриманий вини не визнавав – казав, що взяв подяку. Проте до суду військова прокуратура передала справу з  ч. 2 ст. 369-2 КК України – зловживання впливом. 

На попередньому засіданні також Бурачок вину визнав і попросив суд затвердити угоду про визнання вини. Відповідно до угоди Бурачок погодився на штраф та позбавлення права обіймати посади на всіх підприємствах та організаціях усіх форм власності, що пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями, строком на три роки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: