fbpx

Прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактами масових отруєнь на Прикарпатті

Здоров'я 16:25, 30.06, 2016

Богородчанським та Тисменицьким відділами прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами масового отруєння людей у закладах громадського харчування.

Відомо, що з 28 по 29 червня 2016 року в інфекційне відділення Надвірнянської центральної районної лікарні госпіталізовано 32 особи з діагнозом гострий гастроентероколіт середньої тяжкості.

Харчове отруєння вказані особи отримали перебуваючи на весіллі 25 та 26 червня в одному з ресторанів Богородчанського району .

Аналогічна подія трапилась в місті Тисмениця. З харчовим отруєнням впродовж 27 червня до обласної клінічної інфекційної лікарні в Івано-Франківську доставлено 23 особи. Всіх їх госпіталізовано також з гострим гастроентероколітом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Масові отруєння на Прикарпатті: Гончарук вимагає посилити санітарний контроль у закладах громадського харчування

За цими фактами розпочато кримінальні провадження. Наразі тривають лабораторні дослідження, здійснено відбір змивів з інвентаря, дослідження персоналу закладу на предмет носіння захворювання та вилучено їх медичні книжки.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: