fbpx

Прокуратура з міліцією таки знайшли "ознаки злочину" щодо малої ГЕС в селі Голошино на Верховинщині

Суспільство 10:17, 07.07, 2014

Тривалі протести місцевих громад проти будівництва малої ГЕС на Білому Черемоші в селі Голошино Верховинського району змусили правоохоронців звернути увагу на проблему. З'ясувалося, що в інвестора не все гаразд з дозвільною документацією.

Верховинське РВ УМВС у Івано-Франківській області розпочало кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

З листа, надісланого на адресу Національного екологічного центру України (НЕЦУ) прокуратурою Івано-Франківської області, зрозуміло, що у правоохоронців виникли сумніви щодо законності частини дозвільних документів та є підозри, що в протоколи рішень Голошинської сільської ради, якими були виділена ділянка приватному підприємцю Миронюку під спорудження малої ГЕС на р. Білий Черемош, були внесені неправдиві відомості.

«Ми неодноразово наголошували, що видача дозволів на будівництво проводилось колишньою владою незаконно і тому потрібно зупиняти будівництво всіх малих ГЕС в Карпатах. І щодо кожної проводити повну перевірку усієї документації», – каже еко-активіст Петро Тестов з громадського руху "Дружина охорони природи". 

«Сподіваюсь, прокуратура не підійде до розслідування формально та покарає винних у порушенні закону. Ми будемо тримати цю справу на контролі громадськості», – додає Олексій Василюк з НЕЦУ.

Нагадуємо, що мешканці села Голошино та активісти кампанії проти міні-ГЕС з усієї Верховинщини кілька днів поспіль перекривають дорогу, аби не допустити спорудження малої ГЕС на р. Білий Черемош. Горяни встановили блокпост, аби не допустити на будмайданчик техніку інвестора. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: