fbpx

Прокуратурі не вдалося запроторити спійманого на хабарі війта під варту

Суспільство 11:33, 05.09, 2016

Сьогодні апеляційний суд Івано-Франківської області відхилив заяву прокуратури, яка оскаржувала запобіжний захід для сільського голови Березівки Олександра Вари.

Прокуратура вважала надто м'яким попередній захід для Олександра Вари, якого обвинувачують у вимаганні і отриманні хабара в майже півмільйона гривень. Нагадаємо, згідно з рішенням Івано-Франківського міського суду затриманого відпустили під заставу в розмірі 250 тис. гривень. Прокуратура оскаржила рішення в апеляції, вимагаючи для підозрюваного утримання під вартою протягом 60 діб або ж збільшення розміру застави до 942 тис. гривень.

Захист Вари не погодився з вимогами обвинувачення. Адвокат запевнив, що Вара хворіє, а суму застави і без того довелося позичати. Сам Вара додав, що гроші на заставу для нього начебто збирали всім селом. Підозюваний заперечує провину, заявляє, що не збирається втікати з країни. 

Після короткої наради суд оголосив рішення: апеляційну скаргу прокуратури відхилити. В силі залишається рішення першої інстанції. 

Нагадаємо, раніше за клопотанням прокуратури області Вару відсторонили від займаної посади. Затримали Вару із спільником на "гарячому"Разом з березівським війтом на хабарі затримали депутата сільської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: