fbpx

Проти молодих політиків розпочали політичні переслідування, – Дерев'янко

Політика 16:33, 03.04, 2016

В Україні після Революції Гідності відбувається корупційна контрреволюція на всіх рівнях влади.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко під час виступу з трибуни Верховної Ради.

"Зараз в Україні після Революції Гідності відбувається корупційна контрреволюція на всіх рівнях влади", – сказав депутат. 

Він зазначив, що коаліції в парламенті досі нема, не вистачає всього 4 голоси. "Чому так довго?  Тому що на Банковій проводять редукціон  це аукціон навпаки, коли торгуються за те, аби купити тушку подешевше. Кулуарно, закрито, навіть без рішення фракцій, записують прізвища депутатів і оголошують з трибуни Верховної Ради  як статистів",  обурився нардеп.

Дерев'янко зазначив, що час іде, щоб Яценюк і далі залишався прем'єром, а торги за портфелі та підкилимна політика часів Януковича в повному розпалі. 

"Депутатів заманюють у фракції й коаліції, але це не депутатів купують, це продають власний народ  безцеремонно, підло, цинічно",  заявив парламентар.

"Я хочу звернутись до кожного українця: якщо видумаєте, що цих людей купують у найбільшу фракцію чи в коаліцію для того, щоб створити ідеологічну спільну групу, то це не так. Їх купують тільки для того, щоб зберегти корупційні потоки, щоб ця корупція продовжувалась далі, щоб усі схеми, які дозволяють красти, працювали далі",  підкреслив представник "ВОЛІ".

Він додав, що таку політику також впроваджують і на регіональному  рівні. 

"Молоді політики, яким попри все вдалося пройти до місцевої влади, стали серйозною загрозою для корупціонерів та олігархів",  заявив депутат.

Дерев'янко повідомив, що 31 березня Івано-Франківська обласна рада без будь-яких причин достроково припинила повноваження заступника облради Ольги Галабали, активістки громадського сектору Євромайдану, члена ради партії "ВОЛЯ". 

"Хоча ні, я скажу, що причини були. Вона одна в облраді заявила, що "ВОЛЯ" не буде підтримувати дерибан 65 млн гривень без жодного тендеру, не буде підтримувати дерибан і крадіжки гравію на річках і незаконну вирубку лісів, злочинний дерибан земель національних парків",  підкреслив Дерев'янко. 

Він заявив, що партія "ВОЛЯ" наполягала і наполягає, щоб всі закупівлі здійснювались через систему електронних закупівель ProZorro, а не через підставні компанії або місцевих депутатів. "Дуже симптоматично, що ініціювала звільнення Ольги Галабали саме фракція БПП "Солідарність" за підтримки смотрящего від Президента за Івано-Франківською областю. 

Разом з партіями олігархів "Укроп", "Самопоміч" та депутатів від "Свободи", яка є відповідальною за всі роки попереднього дерибану",  повідомив народний депутат.  

"Такі смотрящі, які були і за Януковича, є в кожній області. Їм не подобається, коли ми відкрито говоримо про корупцію",  підкреслив Дерев'янко. 

"Чи мають право партії, які прийшли після Майдану, забороняти викривати корупцію і здійснювати реформи на місцях?"  обурився нардеп.

Дерев'янко вважає, що сталося це ганебне звільнення, в тому числі, щоб завадити збору всіх необхідних документів про використані бюджетні кошти минулих років, включаючи інформацію про підрядників та кошторисні документи, яку "ВОЛЯ" збирається подати в Національне антикорупційне бюро.

"Нова влада сіла на старі, але надійні потоки Януковича, і наше з вами завдання  змести їх, змінити систему!"  підсумував Дерев'янко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: