fbpx

Прикарпатець Тарас Лесюк переміг на чемпіонаті світу з літнього біатлону в Росії. ФОТО

Спорт 21:20, 30.08, 2017

З 25 по 27 серпня у Росії проходив чемпіонат світу з літнього біатлону. У складі збірної України мешканець села Текуче Косівського району Тарас Лесюк в гонці на дистанції 12.5 км виборов золото і здобув звання чемпіона світу.

Гонка переслідування у юніорів була багата особливою драматургією і виявилася схожа на класичні юніорські "гойдалки", пише biathlon.com.ua.

Переможець і срібний призер спринту Ігор Малиновський та Василь Томшин вкрай невдало провели два рубежі лежачи і дозволили вирватися вперед Тарасу Лесюку, який відпрацював бездоганно. Причому перевага нашого юніора до третього рубежу досягла майже хвилини.

Але в стрільбі стоячи Тарас був неідеальним. І якщо один промах на третьому рубежі ніяк не позначився на його лідерстві, то дві помилки через поспіх на четвертому могли стати критичними.

Все залежало від Малиновського, який відставав на півхвилини. Росіянин точно і швидко поклав у ціль чотири патрони, але не влучив п'ятим і вийшов на дистанцію в шести секундах позаду українця. Тарас і до того був швидший основного суперника, а останнє коло до свого золота пролетів, немов на крилах.

Друге місце з відставанням у 18 секунд дісталося росіянину Малиновському, третє – його партнеру по збірній Степану Парфьонову. Ще троє українців, які брали участь у цій гонці, дружно фінішували на 13-15 місцях. Причому Віталій Труш і Антон Дудченко зробили підйом з 21-ї і 24-ї позицій після спринту.

"Перед стартом  тренер мені сказав: "Роби те, що вмієш і показуй той результат, на який готовий. Не вигадуй нічого нового, йди в тому темпі, в якому тобі комфортно, і тоді все буде добре". Саме так все і зробив. На останньому рубежі, на якому я допустив два промахи, напевно, мені просто не вистачило досвіду таких змагань. Те, що закінчую юніорський чемпіонат світу з золотою медаллю, дає мотивацію на майбутнє, бажання працювати більше і прикладати ще більше зусиль. Це дуже хороший досвід, і я щасливий, що у мене все вийшло", – прокоментував перемогу Тарас.

За підсумками чемпіонату Україна завоювала чотири нагороди: 1 золото, 2 срібла і 1 бронзу, що дозволило зайняти друге місце в неофіційному загальнокомандному заліку. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: