fbpx

Прикарпатець Володимир Рій розповів, як українці вирвали срібло на Дефлімпіаді

Спорт 12:11, 02.08, 2017

В Івано-Франківську привітали триразового призера Дефлімпіад Володимира Роя.

Минулого тижня Володимир Рій зі збірною України здобув срібні нагороди Дефлімпіади-2017 на змаганнях у Туреччині. Це уже третя нагорода прикарпатця. У 2009 він здобув золото Дефлімпіади, а в 2013 – срібло.

Сьогодні з перемогою Володимира вітали обласні чиновники та представники ФФУ області.

Від Федерації футболу Івано-Франківської області Володимир Рій отримав найвищу відзнаку "За заслуги перед прикарпатським футболом". Її вручав заступник голови Федерації Василь Луцький.

1

"Ми раді, що у нас такий спортсмен. Лише велика праця Володі дає такі результати", – сказав Луцький, вручаючи відзнаку.

Керівник Івано-Франківського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" Іван Балагутрак подякував спортсмену за вдалий виступ і повідомив, що готується подання до Міністертва молоді та спорту на присвоєння Володимиру Рою почесного звання "Заслужений майстер спорту". І додав, що Володимир уже нагороджений орденами "За мужність" ІІІ і ІІ ступеня. 

Володимир Рій подякував усім, хто підтримував та вболівав за збірну України.

"Ви допомогли мені і команді здобути ці нагороди",  сказав Володимир.

2

Розпочали турнір українські футболісти з поразки збірній Японії. Вийти з групи збірній дозволили нічия з командою Італії та перемога над Аргентиною.

"Програли через погану реалізацію і хвилювання. У наступних іграх ми зібралися і вийшли з групи. Нам трохи пофартило, що суперники грали свої ігри внічию", – каже Володимир. 

У чвертьфіналі українці отримали принципового суперника  збірну Росії.

"Ми просто не мали права не пройти далі. Гра виявилася найважчою на турнірі. Ми перемогли у серії пенальті і довели, що сильніші",  говорить футболіст про матч з росіянами. 

Далі була перемога над командою Єгипту у півфіналі. У фіналі наша збірна у серії післяматчевих пенальті поступилися господарям турніру  збірній Туреччини.

"Трохи не пощастило. У нас були шанси забити на останніх хвилинах. Але підвела реалізація. У серії пенальті, ведучи 3:2, ми не змогли перебороти хвилювання і поступилися 4:3. Це була лотерея",  каже Рій.

Загалом на олімпіаді серед спортсменів з вадами слуху збірна України була представлена у 16 видах спорту з 21 та здобула в підсумку почесне друге місце.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: