fbpx

Прикарпатець виступив на міжнародній конференції у Департаменті громадської дипломатії НАТО

Суспільство 13:26, 25.02, 2015

Директор наукового інформаційно-аналітичного центру НАТО Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Олег Білоус на міжнародній конференції в Брюсселі виступив із доповіддю про особливості суспільно-політичної ситуації в Україні в умовах російсько-українського конфлікту.

Нещодавно у Брюсселі в штаб-квартирі НАТО на запрошення Департаменту громадської дипломатії перебувала українська делегація керівників наукових інформаційно-аналітичних центрів НАТО. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника представляв директор наукового інформаційно-аналітичного центру НАТО Олег Білоус.

Під час перебування у Бельгії Олег Білоус взяв участь у Форумі громадської дипломатії "Effective communications in unpredictable environments" ("Ефективні комунікації в непередбачуваних ситуаціях"), котрий є щорічним експертним заходом для фахівців з питань безпеки, комунікативних стратегій і нових суспільних викликів, а також для працівників Міжнародного секретаріату НАТО. У ході проведення заходу його учасники обговорили, зокрема, проблеми сучасних викликів для глобальної і регіональної безпеки.

Українська делегація також взяла участь у міжнародній конференції, яка відбулася в Департаменті громадської дипломатії НАТО.

В ході проведення заходу директор наукового інформаційно-аналітичного центру НАТО Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Олег Білоус виступив із доповіддю щодо особливостей суспільно-політичної ситуації в Україні в умовах російсько-українського конфлікту.

Під час виступу науковець окремо зупинився на співпраці університету з штаб-квартирою НАТО в контексті реалізації програми "Наука заради миру і безпеки" та виконання проекту "Thermoelectric Materials and Devices for Energy Saving and Security Increase" ("Термоелектричні матеріали та пристрої для енергозаощадження та покращення безпеки" – керівник проекту доцент Любомир Никируй). 

Учасники конференції також обмінялися думками щодо подальших стратегій взаємодії наукових інформаційно-аналітичних центрів у країнах-партнерах НАТО з метою ведення суспільного діалогу, обговорення і вирішення актуальних проблем сучасності. 

Під час перебування у Брюсселі відбулася зустріч української делегації з представниками Місії України при НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: