fbpx

Селянин, який прикопав на городі наркотиків на 400 тис. дол., вразив поліцію аскетичним способом життя

Суспільство 11:16, 10.03, 2017

На Івано-Франківщині правоохоронці розпочали розслідування щодо жителя с. Дубка Городенківського району, який для збуту зберігав понад 200 кілограмів марихуани та макову соломку.

Правоохоронці виявили в нього на городі закопаними в землі кількасот банок різного об’єму та пластикових пляшок із наркотиками

Начальник Управління карного розшуку ГУНП в області Роман Чекмарьов розповів, що 8 березня про порушника повідомила в правоохоронні органи його колишня співмешканка.

На підставі ухвали суду у помешканні підозрюваного 49-річного чоловіка провели обшук, під час якого в землі в саду виявили та вилучили 275 скляних банок об’ємом 3 л з марихуаною, а також 3 дволітрові банки та одну 1,5-літрову, одну на 1 л та одну на 115 грамів. Також відкопали 1 алюмінієвий бідон на 20 л з маковою соломкою, 4 поліетиленові полімерні пляшки на 1,5 л з насінням коноплі. Окрім цього, вилучили знаряддя, яке використовувалося для обробки і "консервування" наркотичних речовин, а також тару, в якій були залишки марихуани. Це свідчить про те, що громадянин не лише вирощував, а й переробляв та збував наркотичні речовини.

"Він вирощував коноплю на березі ріки. Кліматичні умови на берегах ріки Дністер, де достатня температура повітря і вологість, сприятливі для коноплі. Регіон, сприятливий для вирощування коноплі, є в Галицькому, Городенківському та Тлумацькому районах. Тут вже відомі села, де ми і раніше вилучали наркотичні речовини,  пояснив Роман Чекмарьов. – На берегах Дністра конопля росте досить великих розмірів, і рівень канабіноїдів у ній надзвичайно високий".

Він сказав, що для Прикарпаття це не рекорд, оскільки бувало, що фіксували і 600 кг наркотиків, однак за останні кілька років 200 кг  рекорд.

Досудове розслідування розпочали за ст. 307 ч. 3.

Начальник Городенківського відділення поліції Сергій Смижук додав, що банки були законсервовані і закриті, "як компот".

Сергій Смижук додав, що вартість вилученого на чорному ринку сягає близько 400 тис. доларів США. А зловмисник вів антисоціальний спосіб життя, не підтримував зв’язки із мешканцями села.

"Здивували жахливі умови проживання. Він проживав сам на цей момент. Зі слів його колишньої співжительки, яка звернулася, він харчувався примітивно, а всі кошти, отримані від продажу наркотичних засобів, він десь зберігав, а жив скупо. Вона пояснила, що бувало, він примушував її брати ці наркотичні засоби і їздити у різні регіони, у тому числі за межі Івано-Франківської області. Вона робила це під тиском фізичного насилля",  розповів Смижук.

Підозрюваний мав час втекти, оскільки співмешканка його попередила, що звернеться у поліцію. Доки правоохоронці отримували ухвалу суду на обшук, 49-річний чоловік  зник. Наразі правоохоронці встановлюють місце перебування зловмисника.

На цей час проводиться слідство. Співучасть жінки, яка повідомила про правопорушення, буде визначена в результаті слідства.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: