fbpx

Прикарпатська "Молода Просвіта" увійшла до складу коаліції "Справедливість заради миру на Донбасі"

Суспільство 18:37, 27.12, 2016

Нещодавно зі складу Коаліції було виключено громадську організацію "Луганська правозахисна група" та включено Івано-Франківську обласну громадську організацію "Молода Просвіта".

Такі рішення було прийнято під час зборів Коаліції, що зафіксовано у двох протоколах зборів – "Протоколі зборів Коаліції громадських організацій та ініціатив "Справедливість заради миру на Донбасі" та "Протоколі зборів Коаліції громадських організацій та ініціатив "Справедливість заради миру на Донбасі".

Станом на 27 грудня 2016 року до складу Коаліції "Справедливість заради миру на Донбасі" входять 17 громадських організацій та ініціатив.

Коаліція "Справедливість заради миру на Донбасі" є неформальною спілкою 16 громадських правозахисних організацій та ініціатив. Учасники Коаліції об’єднали свої зусилля задля узгодженого документування порушень прав людини, допущених в ході збройного конфлікту на сході України.

Коаліція зосереджується на зборі інформації про найбільш тяжкі порушення прав людини та порушення норм міжнародного гуманітарного права.

Важливим завданням Коаліції (що відображено у її назві) є боротьба із безкарністю осіб, винних у грубих порушеннях прав людини та норм міжнародного гуманітарного права на Донбасі в ході збройного протистояння. Притягнення таких осіб до відповідальності, на думку членів Коаліції, є неодмінною умовою відновлення миру і примирення на сході України.

Члени Коаліції спільно створюють Базу даних, до якої збирають інформацію про порушення прав людини у період збройного конфлікту.

У своїй діяльності члени Коаліції докладають зусиль для покращення доступу до правосуддя для осіб, які найбільше постраждали в ході конфлікту. Члени Коаліції вже зараз забезпечують життєво важливу підтримку таким особам, зокрема жертвам незаконних утримань, катувань, звільненим полоненим, переселенцям, що були незаконно позбавлені майна, та сприяють їх реінтеграції в українське суспільство.

Більшість учасників Коаліції – це громадські об’єднання з Луганської та Донецької областей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: