fbpx

Прикарпатська поліція затримала вірменина, який протягом шести років шахраював у великих розмірах

Суспільство 16:25, 18.09, 2017

Працівники прикарпатської поліції 14 вересня викрили та затримали іноземця в одному із сіл Тячівського району Закарпатської області. На підставі обґрунтованих доказів у шахрайських діях суд заарештував підозрюваного.

Працівники Управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області затримали на території Закарпаття 40-річного громадянина Вірменіїї, який з 2011 року, нелегально перебуваючи на території України, вчиняв шахрайства у великих розмірах стосовно мешканців Прикарпаття, Закарпаття, Дніпропетровщини та Рівненщини. 

Крім того, він підозрюється в незаконному заволодінні транспортним засобом в Дніпродзержинську. За вчинення низки злочинів зловмисник перебував у розшуку з серпня 2016 року. За цей період шахрай видурив у громадян біля 250 тисяч гривень. 

Іноземець "кочував" з області до області, залишаючи за собою кримінальні сліди злочинів. 
Чоловік влаштовувався на роботу в заклади громадського харчування, входив у довіру в колективі, а відтак, під приводом відкриття приватного бізнесу, видурював у колег гроші, позичаючи то нібито для придбання побутової техніки, то оформлення документації тощо. Проте "розвиток" приватного бізнесу так не і розпочинав, а через якийсь час зникав. При позичанні грошей категорично просив кожного не розголошувати цю інформацію. Тож про те, що іноземець ошукав майже усіх, з ким працював, ставало відомо, коли той несподівано зникав нібито тимчасово разом з їхніми грошима. 
На підставі зібраних доказів 15 вересня стосовно підозрюваного суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому інкриміновано ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство у цій справі та встановлюється причетність фігуранта до інших злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: