fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На Прикарпатті керуючий санацією ВАТ "Оріана" порізав і здав на брухт обладнання заводу на мільйони гривень, – прокуратура

На Прикарпатті керуючий санацією ВАТ "Оріана" порізав і здав на брухт обладнання заводу на мільйони гривень, – прокуратура

Суспільство 19:53, 06.02, 2017

Прокуратурою Івано-Франківської області скеровано до суду обвинувальний акт щодо керуючого санацією ВАТ "Оріана", який розтратив держмайна на мільйони гривень.

Службовець, який тривалий час перебував у розшуку, обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата державного майна товариства шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України (замах на вчинення розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), інформує прес-служба обласної прокуратури.

Начальник відділу прокуратури Івано-Франківської області Юрій Фреїшин повідомив, що службовець протягом 2013-2014 років допустив вивезення металобрухту з державного підприємства на суму 5 млн грн. При цьому кошти від реалізації на рахунки державного підприємства не поступали.

Крім того, зловмисник вчинив замах на розтрату майна, здійснивши спробу вивезення в лютому 2014 року з території цього підприємства понад 230 тонн металобрухту чорних та кольорових металів вартістю 443 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: