fbpx

Прикарпатська спортсменка стала чемпіонкою Європи з боротьби

Спорт 06:01, 05.04, 2016

Перше загальнокомандне місце та шість особистих медалей – такий здобуток жіночої національної збірної України з боротьби на чемпіонаті Європи серед спортсменів до 23 років, що відбувся в болгарському місті Русе. Дві з них стали надбанням прикарпатських борчинь.

Зокрема, калушанка, майстер спорту України міжнародного класу Тетяна Кіт здобула золоту медаль молодіжного чемпіонату Європи U-23 у ваговій категорії до 58 кг, а майстер спорту України міжнародного класу Ілона Семків з Долини виборола "бронзу" у ваговій категорії до 48 кг, пише sport.if.ua.

До речі, Ілоні довелося на болгарському килимі ще й боротися в кваліфікаційній сутичці проти полячки Вероніки Сікори. Перемога над цією суперницею нашій землячці далася нелегко, що підтвердив і кінцевий результат протистояння – 4:3. У поєдинку 1/4 фіналу вона не залишила жодного шансу на успіх молдаванці Емілії Крісу (10:0), однак у півфіналі поступилася норвежці Сільже Кіппернес (6:17), яка в підсумку виборола "срібло" чемпіонату Європи U-23. А ось вже у "бронзовому" фіналі Ілона Семків перемогла натуралізовану українку Ганну Павлів, яка виступала за команду Азербайджану, з рахунком 8:4.

Тетяна Кіт боротьбу за чемпіонське звання у ваговій категорії до 58 кг розпочала з 1/4 фіналу, достроково за 2 хв. 22 сек. перемігши в цій сутичці італійку Каролу Райнеро (10:0). У півфінальній сутичці вона поклала на лопатки бронзову призерку чемпіонату Росії Вероніку Чумікову, а у фіналі перемогла азербайджанку Олену Колесник з рахунком 3:0.

Також чемпіонкою Європи U-23 стала Олена Кремзер з Херсона (вагова категорія до 55 кг), дві срібні медалі здобули в Болгарії Лілія Горішна з Волині (вагова категорія до 53 кг) і львів’янка Ангеліна Лисак (вагова категорія до 60 кг), а ще одну "бронзу" – теж львів’янка Соломія Вольська (вагова категорія до 63 кг). Без європейських нагород українки залишилися тільки у двох вагових категоріях – до 69 і 75 кг, в яких виступали відповідно Алла Белінська з Херсона та харків’янка Анастасія Шустова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: