fbpx

Прикарпатське підприємство не сплатило понад 4,5 млн гривень податків під час експорту шкірсировини. ФОТО

Економіка 10:38, 26.11, 2016

Співробітники податкової міліції викрили підприємство, яке ухилилося від сплати більш як 4,5 мільйонів гривень податків при торгівлі шкірсировиною.

В рамках операції "Рубіж-2016" та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України встановлено, що одне із підприємств області експортує до Італії напівфабрикат "Вет-Блу" (шкірсировина) на адресу компаній-нерезидентів. Всього було експортовано більш ніж 500 тонн шкірсировини на суму понад 71 млн гривень, пише КУРС з посиланням на ДФС в Івано-Франківській області.

При цьому в податковій звітності відображалися завідомо неправдиві відомості про джерела походження шкірсировини.

Як з’ясувалося, шкірсировину купували за готівку у населення у пунктах заготівлі або безпосередньо на виробничих потужностях одного із підприємств області, яке здійснює переробку шкір ВРХ.

Документальне ж відображення фінансово-господарських операцій з придбання шкірсировини здійснювалося від підприємств з ознаками фіктивності, зареєстрованих на території інших областей. Перераховані кошти на адресу таких фіктивних фірм в подальшому конвертувались у готівку та використовувались для розрахунку за шкірсировину з населенням (фізичними особами).

За результатами проведених обшуків працівниками податкової міліції виявлено та вилучено близько 310 тонн незаконно виготовленої шкірсировини орієнтовною вартістю понад 15 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: