fbpx

Прикарпатські атошники вимагають справедливого суду для побратима – готові заблокувати залізницю

Суспільство 10:57, 23.05, 2016

Сьогодні небайдужі громадяни приїхали з Микуличина до Івано-Франківська для проведення мирної акції. Активісти пройдуться мирною ходою до обласної військової прокуратури, щоб підтримати односельця – розвідника 17-го батальйону Романа Ілитчука, який зараз перебуває в СІЗО.

Як повідомляв КУРС, 19 травня Артемівський суд мав розглянути апеляцію щодо зміни запобіжного заходу Роману Ілитчуку. Судове засідання вже кілька разів переносили.

29-річного прикарпатця запроторили за ґрати, бо розбороняв масову бійку за участю п’яних поліціянтів у Дзержинську, що на Донеччині. Бійка сталася в ніч з 6 на 7 січня 2016 року. За постріли в повітря йому інкримінують ст. 115 ККУ (Умисне вбивство) та ст. 15 ККУ (Замах на злочин).

Під час акції начальник штабу Яремчанського осередку самооборони Василь Бойко розповів, що як в Міноборони, так і в прокуратурі чиниться беззаконня, додзвонитися на гарячу лінію неможливо. Активісти погрожують перекрити дорогу та залізницю.

"Хочемо привернути увагу Міноборони до ситуації, хочемо, щоб над бійцем, який має нагороди, був справедливий суд. Людина поїхала туди, щоб підписати якісь документи у справі, і його арештували. Якщо б він був у чомусь винний, з Микуличина туди б не поїхав. Наші вимоги – забрати з тієї зони, відвезти у Київ чи ще кудись і законно розслідувати справу. Якщо не будуть виконані наші вимоги, то будемо у Микуличині перекривати залізну дорогу та міжнародну дорогу "Рахів – Львів",  зазначив Василь Бойко.

Активісти наголошують, що акція мирна і попереджувальна. Якщо за 10 днів вимоги не будуть виконані, то активісти обіцяють перекривати залізну дорогу у Микуличині та дорогу "Львів – Рахів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: