fbpx

Прикарпатські деревообробники: на життя Матусевича замахнулися через урядові реформи

Суспільство 12:44, 07.03, 2016

Деревообробники Західної України обурені замахом на життя директора ДП "Вигодський лісгосп", депутата обласної ради Олександра Матусевича та вимагають від керівництва держави взяти під особистий контроль розслідування злочину.

Як повідомляв КУРС, 6 березня під автомобілем Олександра Матусевича вибухнула граната, коли той із пасажирами знаходився всередині.

“Вважаємо, що причиною замаху є професійна та громадянська позиція Матусевича щодо розпочатої урядом реформи лісової галузі, яка має на меті не що інше, як ліквідацію лісгоспів, передачу контролю над лісами України купці ділків і розвал деревообробної промисловості. Цей процес розпочато у 2006 році, з ліквідації міністерства лісової промисловості та перетворення його у КОМІТЕТ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА. Пізніше комітет реформували в агентство лісових ресурсів, а сьогодні перетворюють у “ХОЛДИНГ”. Лісгоспи ліквідовуються як юридичні одиниці, а все управління та кошти передаються до Києва, що позбавляє лісогосподарників можливості виконувати свою основну функцію лісовідновлення та лісозбереження. Проект згаданої “РЕФОРМИ” перетворює лісову галузь у приватну структуру і проштовхується всупереч обіцяній державній стратегії децентралізації та за категоричного несприйняття лісовиками-деревообробниками і громадськістю”, – йдеться в заяві Ради Асоціації деревообробних та лісозаготівельних підприємств Західної України.

Деревообробники вимагають від Президента та Прем’єр-міністра України негайно скасувати антидержавну реформу лісової галузі, припинити саботаж Закону про мораторій на вивіз круглого лісу за межі України та взяти під особистий контроль розслідування злочину проти депутата обласної Ради, директора ДП “Вигодський лісгосп” Олександра Матусевича.

Нагадаємо, 3 червня минулого року в селі Новичка Долинського району на подвір’я голови асоціації деревообробних і заготівельних підприємств Західної України Ігоря Соболевського невідома особа вкинула три гранати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: