fbpx

Прикарпатські енергетики подарували друге життя ретротрансформатору

Суспільство 09:39, 28.07, 2016

На днях прикарпатські енергетики здійснили капітальний ремонт та встановлення силового трансформатора на підстанції 35/6 кВ "Брочків", що в Долині. Відремонтоване енергообладнання забезпечить безперебійне електропостачання центральної частини міста.

Було проведено повну заміну гумових деталей, що з часом втратили свої експлуатаційні властивості, проведено ремонт очисних пристроїв, чистку і фарбування кожуха трансформатора. Окрім того, енергетики здійснили очищення та заміну масла та провели перевірку контрольно-вимірювальних приладів, сигнальних та захисних пристроїв.

"У процесі експлуатації окремі частини трансформатора під впливом термічних, електродинамічних, механічних та інших впливів поступово втрачають свої первинні властивості і можуть прийти в непридатність, – пояснює начальник служби підстанцій ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Вололдимир Харченко. – З метою своєчасного виявлення та усунення дефектів, що розвиваються, і попередження аварійних відключень для трансформаторів періодично проводяться поточні та капітальні ремонти. Наразі черга дійшла до одного з найстаріших силових трансформаторів області 60-го року випуску, що знаходиться на ПС 35/6 кВ "Брочків".

Відповідно до річного графіку ремонтів на 2016 рік служба підстанцій планує провести капітальні ремонти 21 трансформаторних підстанцій та поточні ремонти 23 трансформаторних підстанцій. Крім цього, станом на сьогодні виконано капітальний ремонт чотирьох силових трансформаторів, а саме на підстанціях "Лука" 35 кВ (Калуський район), "Рожнів" 35 кВ (Косівський район), "Лопушня" 35 кВ (Рогатинський район) та "Брочків" 35 кВ (м. Долина).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: