fbpx

Прикарпатські медики попереджають про засилля небезпечних плазунів та комах. ВІДЕО

Суспільство 08:04, 28.06, 2017

Медики констатують, з кожним роком до прикарпатських лікарень потрапляють все більше пацієнтів із небезпечними укусами.

Лише за останні вихідні у травмпункті першої міської клінічної лікарні в Івано-Франківську допомоги від укусу кліща просив кожен третій відвідувач. І правильно робили, кажуть в лікувальному закладі. Найбільшою помилкою тут називають самолікування, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Сам укус кліща не є небезпечним, кажуть медики. Небезпека криється у низці інфекцій, які комаха може переносити. Якщо вчасно не звернутися до медиків, потерпілому загрожують тривалі розлади здоров’я.

На відміну від кліщів, плазуни кусають набагато рідше. До того ж, зазвичай гадюки самі не нападають. Але і тут медики фіксують збільшення кількості таких пацієнтів. При перших проявах укусу закликають звертатися до лікаря. Ще до приїзду "швидкої" рекомендують дезинфікувати рану.

Раніше від укусів плазунів зазвичай потерпали мешканці гірських районів. Тепер місце розташування вже не має значення, кажуть медики. Плазунів можна зустріти як на городі, так і в парку.

Засилля комах та плазунів пов’язують зі зміною клімату. Потепління та рясні дощі сприяють їхній популяції. Медики рекомендують бути готовими до небезпеки. Зокрема, йдучи на природу, відповідно одягатися та взуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: