fbpx

Прикарпатські медики взяли участь у міжнародних змаганнях бригад екстреної медичної допомоги

Суспільство 15:00, 16.02, 2015

Зимові медичні змагання "швидких" команд 10 країн світу відбулися в Польщі.

У м. Бєльсько-Бяла (Польща) відбулися Х Ювілейні міжнародні зимові змагання бригад екстреної медичної допомоги, у яких взяли участь 54 команди. Серед них – 45 польських та 9 закордонних, з Латвії, Литви, Німеччини, Греції та України.
 

Вперше отримала запрошення на змагання такого рівня команда КЗ "Івано-Франківський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". До складу прикарпатської команди увійшли медичні працівники, які мають практичний досвід роботи у системі швидкої та невідкладної медичної роботи, систематично підвищували свій фаховий рівень шляхом участі у заходах, що стосувалися питань екстреної медичної допомоги, зокрема пройшли стажування в Польщі.

У програмі змагань було заплановано завдання денних та нічних етапів, визначення правильності тактики роботи медперсоналу при надзвичайних ситуаціях, а саме проведення медичного сортування, реанімаційних заходів та налагодження співпраці зі службами МНС і поліцією.

Такі змагання дають можливість глибше ознайомитися з європейськими стандартами надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі, провести обмін досвідом, підвищити свій професійний рівень, налагодити та підтримувати партнерські стосунки з аналогічними службами Європейської спільноти, переконані у департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації.

Досвід, отриманий медичними працівниками під час проведення цих змагань, буде в подальшому використовуватися у роботі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: