fbpx

Прикарпатські нардепи не підтримали згоду на арешт екс-комбата "Айдару"

Політика 15:00, 03.06, 2015

Жоден із обранців від Прикарпаття не голосував за згоду на арешт народного депутата, колишнього командира батальйну "Айдар" Сергія Мельничука.

За надання згоди на арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича в Верховній Раді проголосували тільки 16 обранців. Жоден прикарпатський нардеп не підтримав пропозицію. 

"По Мельничуку. Не голосував. Якщо перший український комбат легендарного батальйону "Айдар" є найбільшим злочинцем, а Бойко, Бакулін, Хомутиннік та ще як мінімум 20 депутатів є кристально чистими, то це дорога в нікуди", – написав на своїй сторінці у Фейсбук нардеп Юрій Соловей. 

Водночас Рада проголосувала за зняття з екс-комбата депутатської недоторканності 287 голосами. 

Нагадаємо, Генпрокуратура інкримінує Сергію Мельничукові розбій, катування, викрадення людей та бандитизм.

Депутат відкидає ці звинувачення.

Щодо першого комбата батальйону "Айдар" прокуратура внесла подання на притягнення до відповідальності, затримання та арешт. Розгляд цього питання в залі став можливим після надання висновку на подання Генпрокуратури регламентним комітетом Ради.

Раніше Верховна Рада також зняла недоторканність із депутата Сергія Клюєва – за це проголосували 287 депутатів. У цьому питанні прикарпатські нардепи також голосували одностайно  "за". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: