fbpx

Прикарпатські ОТГ реалізовуватимуть проект USAID "Добре"

Суспільство 07:46, 18.08, 2016

За підтримки програми USAID (Агентства США з міжнародного розвитку у сфері розбудови місцевого самоврядування) в Україні розпочинається реалізація п’ятирічного проекту "Добре", спрямованого на комплексну допомогу громадам із залученням інститутів громадянського суспільства і бізнес-спільноти.

Івано-Франківська область стала одним із семи регіонів, об’єднані громади якого вже у вересні матимуть змогу залучитися підтримкою "Добре" для соціально-економічного розвитку ОТГ. Загалом участь у проекті зможуть взяти 75 територіальних громад із України.

З цієї нагоди в облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови – керівника апарату ОДА Валерія Крецула, керівників профільних департаментів облдержадміністрації, координатора Регіонального офісу реформ Руслана Панасюка, голови постійної комісії з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування обласної ради Василя Мельничука з представниками проекту Міком Мюллеєм, Маїсом Ванояном і заступником керівника ВАССР з питань внутрішньої політики Наталією Ключник, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Під час розмови гості розповіли про ключові аспекти впровадження "Добре" в Україні, окреслили умови та критерії відбору громад для реалізації проекту, охарактеризували очікувані результати запланованої роботи.

За їхніми словами, головною метою "Добре" є забезпечення економічного зростання об’єднаних територіальних громад. Задля цього координатори проекту залучатимуть місцевих експертів із питань децентралізації, науковців, представників громадськості, фахівців різних галузей та спільно з ними проходитимуть шлях розвитку громад від стратегічного планування до економічного поступу.

Зі свого боку, Валерій Крецул охарактеризував іноземним гостям процес проведення реформи децентралізації влади на Прикарпатті та висловив сподівання, що усі ОТГ області зможуть увійти в перелік тих громад, які отримають експертну допомогу та фінансову підтримку програми  USAID.

"Пріоритетним завданням проведення реформи децентралізації в Україні є створення фінансово спроможних територіальних громад, які надаватимуть якісні адміністративні послуги громадянам, ефективно управлятимуть ресурсами, розвиватимуть соціальну інфраструктуру, – зазначив Валерій Крецул. – Переконаний, що стимулювати процес об’єднання можна лише на прикладі економічно розвинених громад. Тому обласна державна адміністрація демонструватиме подвижництво у цьому процесі та сприятиме впровадженню подібних проектів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: