fbpx

Прикарпатські підприємства за 4 місяці реалізували продукції на майже 11 мільярдів гривень

Економіка 17:55, 04.06, 2016

Підприємства Івано-Франківської області у січні – квітні 2016 року реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на 10,8 млрд грн, у т. ч. за межі країни – на 2 млрд грн.

Про це повідомляє КУРС із посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

У структурі реалізації 48,9% становила продукція підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 45,4% – переробної промисловості, 4,9% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,8% – водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

Понад 83% обсягу продукції переробної промисловості реалізували підприємства з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції та підприємствами машинобудування.

Питома вага області у загальнодержавному обсязі реалізованої промислової продукції склала 2%, що відповідає 14-му місцю серед регіонів України. Внесок підприємств з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності області у загальнодержавний обсяг реалізованої промислової продукції склав 7,7%, з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – 4,6%, з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – близько 4%, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 2,6%.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на 7,8 тис. грн. Більший, ніж у середньому по області, цей показник у містах Бурштині (165,7 тис. грн), Івано-Франківську (15,1 тис. грн) і Калуші (13,7 тис. грн), Тисменицькому (12,7 тис. грн) та Рожнятівському (10,1 тис. грн) районах.

В обсязі реалізованої продукції за основними промисловими групами 54,5% займала енергія, 28,8% – товари проміжного споживання, 14,6% – споживчі товари короткострокового та тривалого використання, 2,1% – інвестиційні товари.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: