fbpx

Прикарпатські рятувальники гасили умовну пожежу на ТОВ "Карпатнафтохім". ФОТО

Політика 09:11, 16.06, 2016

Працівники пожежно-рятувальної служби області проводять навчання на найбільш пожежонебезпечних об'єктах та об'єктах із наявністю легкозаймистих речовин.

На навчаннях не тільки відпрацьовуються бойові вміння та навички особового складу рятувальних підрозділів, але й перевіряється компетентність обслуговуючого персоналу підприємства на предмет дій у разі виникнення пожежі.

Цього разу тактико-спеціальне навчання проведено  на ТОВ “Карпатнафтохім”.

За тактичним задумом навчань, під час проведення маневрових робіт на залізничній станції “Кропивник” відбулась аварія з подальшою розгерметизацією цистерни, виливом та загоранням дизельного палива.

Існує загроза загорання та вибуху двох сусідніх цистерн. В результаті виливу та загорання нафтопродукту відбулось пошкодження цистерни, завантаженої вінілхлоридом.

Про пожежу локомотивно-складська бригада одразу ж повідомляє чергового по станції “Кропивник” та рятувальників.

Прибувши до місця виклику, керівник гасіння пожежі проводить розвідку місця виникнення пожежі, викликає спеціальні служби взаємодії та підтверджує підвищений номер виклику. До місця події також направлено пожежний поїзд станції “Хриплин” та групу радіаційного, хімічного та бактеорологічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області.

До зони ураження потрапило 3 особи, які потребують невідкладної медичної допомоги: 2 людини у вкрай важкому стані, 1 – без ознак життя.

Рятувальники в тепловідбивних костюмах здійснюють рятування потерпілих та евакуацію їх у безпечне місце. В свою чергу медики надають їм першу невідкладну допомогу та направляють до лікувальних закладів.

Вогнеборці прокладають магістральні лінії, встановлюють автомобілі на пожежну водойму. Всі сили та засоби зосереджені для ліквідації пожежі та захисту залізничних цистерн, які знаходяться на сусідніх коліях. Проводиться пінна атака.

Умовну пожежу локалізовано, а згодом і ліквідовано.  Рятувальникам поступає команда “відбій”. Проводиться розбір навчань.

Проведення таких навчань з особовим складом рятувальників дає можливість вдосконалювати професійні навички щодо дій в різних надзвичайних ситуаціях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: