fbpx

Прикарпатські рятувальники набралися досвіду на міжнародних лавинних навчаннях. ФОТО

Суспільство 10:59, 17.03, 2017

Тренінг-практикум проходив у Карпатах на Драгобраті. Участь у навчаннях взяли рятувальники Чорногірського пошуково-рятувального поста, що на Попі Івані.

Навчання відбулось за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду в рамках гранту "Попередження про лавини: безпека та інформативне лавинне повідомлення в Українських Карпатах", ідеться на сторінці Чорногріського рятувального поста у мережі. 

Ознайомившись з теоретичною частиною програми, всі учасники взяли участь у практичних заняттях з пошуку потерпілих.

Тих, хто потрапив у лавину, шукали за допомогою біпер-передавачів, шляхом зондування, надавали першу допомогу та транспортували потерпілих.

В другій частині програми вчилися наданню першої медичної допомоги потерпілому при травмах, які найчастіше отримують лижники та туристи.

В програмі також визначали ступінь лавинної небезпеки за допомогою тесту компресією, читанням снігового покрову для отримання діаграм стану снігу.

"По закінченні навчань організатори зробили цінні подарунки для нашого відділення: снігові сани для транспортування потерпілого, матрац-ноші, лавинні зонди, медикаменти. Велика подяка організаторам та інструкторам, рятувальникам з Чеської Республіки та Польщі, зокрема: Ales Kucera і Karolina Kula. Дякуємо власнику садиби "У Степана" за гостинний прийом. Набуті знання і навики є цінним надбанням для нас та нашої роботи", – підсумували чорногірські рятувальники. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: