fbpx

Прикарпатські рятувальники закликають громадян не виходити на тонку кригу

Суспільство 11:47, 07.02, 2017

Плюсова температура, яка кілька днів панувала на Прикарпатті, спричинила танення та руйнування льодового покриву на водоймах. За таких умов вихід на тонку кригу та риболовля становлять надзвичайну загрозу для життя та здоров'я людей.

Проте громадяни здебільшого ігнорують елементарні правила безпеки і продовжують виходити на лід, що і стає причиною трагічних наслідків. Так, з початку року на території України рятувальниками зафіксовано вже 22 випадки загибелі людей на водоймах, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Щоб запобігти нещастям на водоймах, рятувальники проводять профілактично-роз’яснювальну роботу серед мешканців. Під час таких заходів працівники пожежно-рятувальної служби відвідують місця масового перебування людей на льоду та проводять з громадянами профілактичні бесіди, розповідають людям про небезпеку виходу на тонку кригу, вручають їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом
Окрім цього, рятувальники розповідають та демонструють громадянам, як правильно надати допомогу у випадку, якщо людина провалилася під лід. Адже вміння правильно допомогти потерпілому допоможе зберегти людське життя.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: