fbpx

Прикарпатські рятувальники знайшли туриста, який понад добу блукав у горах

Суспільство 09:25, 27.12, 2016

Рятувальники знайшли 30-річного туриста з Чернівців, який заблукав 25 грудня під час сходження на Говерлу. Шукали чоловіка понад добу рятувальники Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Як повідомляв КУРС, за допомогою у пошуках заблукалого туриста до прикарпатських рятувальників звернулися їхні закарпатські колеги. 

26 грудня стало відомо, що заблукалий турист вийшов на телефонний зв’язок із гірськими рятувальниками Закарпатської області та повідомив, що з ним все гаразд, загрози життю та здоров’ю немає і він знаходиться орієнтовно в районі гори Петрос.

О 13:01 керівник пошуково-рятувальних робіт прийняв рішення про залучення для надання допомоги в проведенні пошуків 5 рятувальників Івано-Франківського та 5 працівників Яремчанського пошуково-рятувальних відділень. На Закарпатті до пошуково-рятувальних робіт приєдналися рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення села Ясіня.

Близько 17-ої години ворохтянські рятувальники прибули до раніше вказаного туристом місця його знаходження в районі гори Брескул, де було виявлено сліди чоловіка, проте самого потерпілого не знайшли. Групи рятувальників Івано-Франківського, Яремчанського та Ясінянського пошуково-рятувальних відділень проходили маршрутами в районі гір Говерла, Пожижевська, полонини Кознеска. 

О 19:13 до пошуково-рятувальних робіт приєдналися й рятувальники Верховинського та Косівського гірських пошуково-рятувальних відділень.

Близько 20 години рятувальники Івано-Франківського та Яремчанського пошуково-рятувальних відділень гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області знайшли горе-туриста на горі Пожижевська.
Знайшли його у снігу, знесиленого і переляканого.

Потерпілого перевзули, переодягли в теплий одяг, відігріли та нагодували. Близько 23:00 рятувальники звели туриста до спортивної бази "Заросляк" та передали його родичам. Медичної допомоги турист не потребував.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: