fbpx

Прикарпатських бійців-добровольців визнають учасниками АТО на місцевому рівні

Суспільство 16:40, 10.03, 2016

Відповідне рішення погодила і винесла на затвердження сесії Івано-Франківської обласної ради депутатська комісія з питань захисту прав учасників АТО.

На сьогоднішньому засіданні депутатської комісії облради розглянули і затвердили проект рішення "Про визнання бійців-добровольців, що брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України".

Відповідно до рішення і на основі Закону України "Про місцеве самоврядуваня" мешканців Івано-Франківської області, які перебували у складі добровольчих формувань і захищали державу на Сході, визнають "бійцями-добровольцями АТО". 

Статус підтвердять відповідним посвідченням. 

Кому надати статус, визначатиме спільна комісія з депутатів облради та посадовців Івано-Франківської ОДА.

Хто саме увійде в комісію, а також яким буде зразок посвідчення та статус у ньому, визначать вже після прийняття рішення депутатами обласної ради. Сесія запланована на 18 березня. 

Також депутатська комісія дала доручення Департаменту соцполітики ОДА в тижневий термін розробити Положення, в якому прописати механізм видачі посвідчень бійцям-добровольцям. 

"Йдеться про визнання добровольців учасниками АТО на місцевому рівні, – пояснив заступник голови обласної ради Василь Гладій. – Подібно до того, як облрада визнала учасниками бойових дій воїнів УПА. У цьому рішенні ми не торкалися питання грошових виплат бійцям, передбачили технічне фінансування на розробку і видачу посвідчень. Все решта регламентуємо наступними рішеннями". 

За словами Гладія, як тільки сесія прийме це рішення, облрада і ОДА "швидко влючається і спільним розпорядженням дає хід рішенню". 

1

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: